פסטה א' צ'צ'י – נזיד דרום איטלקי של חומוס ופסטה (צילום: יח"צ)
המצרכים:
- 1 שקית גרגרי חומוס – טבעפרוסט (Tevafrost) ירקות טריים קפואים כשרים
- כוס וחצי פסטה קצרה חלולה
- 4 שיני שום – קצוצות דק
- 1/4 כפית פלפל שאטה גרוס
- ענף רוזמרין
- 2 כפות רכז עגבניות איכותי
- חצי כוס יין לבן יבש
- 6 כוסות מים
- 7 כפות שמן זית
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- גבינת או פרמזן או פקורינו להגשה (לא חובה)
אופן ההכנה:
- בסיר רחב עם תחתית כבדה, מחממים יחד את שמן הזית, שום קצוץ, ענף רוזמרין ופלפל שאטה, על להבה בינונית.
- כעבור דקה, מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים היטב.
- כעבור דקה נוספת, מוסיפים את היין הלבן, מערבבים ומבשלים עוד כשתי דקות, מגרדים את תחתית הסיר בעזרת כף עץ.
- מוסיפים את גרגרי החומוס, מערבבים ומוסיפים את המים, מביאים לרתיחה עדינה, ממליחים מעט.
- מכסים ומבשלים כ- 40 דקות, על להבה נמוכה.
- מוסיפים את הפסטה לסיר המרק ומבשלים עוד כ- 4 דקות (עד שהפסטה "אל דנטה"), מוסיפים מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
- יוצקים את המרק לקערות הגשה ומגרדים מעל גבינת פרמזן או פקורינו, מטפטפים מעל עוד מעט שמן זית ומגישים מיד.
תגובות