מחקר חדש חושף: כך משפיע החיסון הרביעי על התמותה מקורונה

הפחתה של 78% בסיכון לתמותה מנגיף הקורונה במבוגרים בני 60 ומעלה שקיבלו את מנת החיסון הרביעית, בתקופת גל האומיקרון, בהשוואה למחוסנים שלוש פעמים

מדובר במחקר המקיף ביותר שפורסם עד כה, שבדק את יעילות מנת הבוסטר השנייה במניעת תמותה כתוצאה מהדבקה בנגיף הקורונה

צוות החוקרים ניתח בשיטות סטטיסטיות מתקדמות את הנתונים של מטופלי כללית על מנת לבחון את יעילות קבלת המנה הרביעית של חיסון פייזר, במניעת תמותה ממחלת הקורונה בקרב מבוגרים בני 60-100.

גל ההדבקה החמישי בזן האומיקרון של נגיף הקורונה והתחלואה שנגרמה מכך, נבעו בעיקר מהירידה בהגנה החיסונית אצל האוכלוסייה שקיבלה את מנת החיסון הקודמת שלהם לפחות ארבעה חודשים לפני כן. ההגנה החיסונית של מנת הבוסטר הראשונה נחלשה לאחר חודשים ספורים ולא הצליחה להגן בפני ווריאנט האומיקרון שהתפשט במהירות בתחילת שנת 2022. בעקבות זאת, הומלץ על ידי משרד הבריאות בישראל, עוד טרם אישור ה- FDA, להתחסן במנת חיסון רביעית (בוסטר שני), ארבעה חודשים לאחר קבלת מנת החיסון השלישית (בוסטר ראשון).

המחקר שמפורסם כעת, עקב אחר כלל בני 60-100 חברי הכללית, שקיבלו את מנת החיסון השלישית לפחות ארבעה חודשים קודם, והשווה את שיעורי התמותה מקורונה באוכלוסייה שקיבלה מנת חיסון רביעית מול שיעורי התמותה באוכלוסייה שקיבלה בוסטר אחד בלבד (מנת חיסון שלישית). המעקב בוצע במהלך גל האומיקרון, בין התאריכים 10 בינואר, כשבוע לאחר אישור חיסון הבוסטר השני לאוכלוסייה המבוגרת בישראל, ועד ל-20 בפברואר 2022.*

החוקרים סקרו נתונים של 563,465 מטופלי כללית בני 60-100 שקיבלו את מנת החיסון השלישית, אלה חולקו לשתי קבוצות באופן דינמי, בהתבסס על סטטוס קבלת מנת הבוסטר השנייה. שיטת המחקר כללה תיקנון רב-משתני עבור מגוון גורמי סיכון לתמותה, על מנת לנטרל הטיות אפשריות שיכלו לנבוע מפערי גיל, מין, מצב סוציו-אקונומי או תחלואה נלווית בין האוכלוסיות.

גודל הקבוצה הרחב ביותר אפשר הערכה מדויקת של הקשר שבין קבלת מנת חיסון רביעית לבין שיעורי התמותה הנובעים מתחלואה בקורונה.

ממצאי המחקר: הגיל הממוצע של אוכלוסיית המחקר היה 73. בסוף תקופת המחקר, 58% מאוכלוסייה זו קיבלה את מנת הבוסטר השנייה. בקרב מקבלי מנת החיסון הרביעית נצפתה הפחתה של 78% בשיעור התמותה מ- COVID-19 , בהשוואה לקבוצה שלא חוסנה בבוסטר השני.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *