לקראת יום העצמאות מוזלים מחיריהם של בשרי ה"על האש"

ההכנות לקראת חגיגות העצמאות כבר החלו, רבים הוציאו את המנגל מהבוידם וניקו מאבק, אחרים כבר החלו לערוך את רשימת הקניות, והמנפנפים המצטיינים כבר החלו לרכוש את המוצרים. אז רגע לפני שנסתער על המדפים, משרד החקלאות פה לעצה טובה – כיצד לבחור בשר טרי? על אילו בשרים יתכן ותהיה הנחה גדולה? ובכלל, כמה הישראלי הממוצע צורך בשנה?
מניתוח של החטיבה למחקר, כלכלה ואסטרטגיה במשרד החקלאות עולה כי כמות צריכת בשר הבקר בישראל לנפש, עומדת בממוצע על כ- 16 ק"ג בשנה. עוד עולה מהניתוח כי בשבוע העצמאות, ישנה עלייה של פי 3 בכמות מוצרי "על האש" הנמכרת ברשתות השיווק בהשוואה לשבוע רגיל. ניתן היה לזהות ירידת מחיר במגוון בשרים "על האש", הנמכרים ברשתות השיווק אשר מחיריהם הוזלו לקראת החג, בין היתר: סטייק עוף שמחירו הוזל בכ-40%, המבורגרים שמחירם הוזל בכ-10% וקבבים שמחירם הוזל בכ-7%.
ככלל, רוב הבשר הטרי מקורו בעגלים חיים המיובאים לישראל מחו"ל, יחד עם זאת חלה עלייה במגמת יבוא בשר טרי ומצונן מחו"ל, כך שרק במהלך 2018 חלה עלייה של כ-34% ביחס לשנה הקודמת לה. אך זה לא הכול. במהלך 4 השנים האחרונות עלו כמויות היבוא בהדרגה: במהלך שנת 2015, הובאו 1,550 טון; במהלך שנת 2016, הובאו 6,400 טון; במהלך שנת 2017, הובאו לישראל 10,200 טון; ובשנת 2018 עלתה כמות היבוא ל- 13,700 טון.
העלייה ביבוא הבשר טרי והמצונן, וכן הירידה בכמות הבשר המיובא הקפוא, הם ככל הנראה תוצאה של שתי הרפורמות שמשרד החקלאות ומשרד הבריאות קידמו. האחת, פתיחת ייבוא בשר טרי ומצונן בכמויות גדולות מחו"ל אל ישראל, כדוגמת: פולין ואירלנד. הרפורמה השנייה היא הארכת תוקף חיי המדף המקסימאליים של בשר טרי מצונן שנשמר בוואקום, מ- 45 ימים ל- 85 יום. בכך נפתחה ההזדמנות עבור מדינות, כדוגמת: ארה"ב, ברזיל, ארגנטינה ואוסטרליה לייצא בשר טרי מצונן אל ישראל, אשר עד אז התאפשר רק באמצעות הובלה אווירית יקרה.
במקביל, משרד החקלאות ממשיך לתמוך במגדלי הבקר בישראל. לנוכח הייבוא של בשר טרי ומצונן, שגורמת לירידה במחירי עגלי הפרות בישראל, בכוונת המשרד להמשיך ולהגדיל את מספר המכסות הפטורות ממכס ליבוא בשר בקר טרי בהתאם להסכם המתווה. ההנחה היא כי גם צעד זה יביא לעלייה בצריכת הבשר הטרי מכלל הבשר המיובא ולירידה במחיר הבשר עבור הצרכנים.
במשרד החקלאות מדגישים לצרכנים: כאשר מדובר בבשר, אל תאכלו כל מה שמוכרים לכם בחנויות. יש להקפיד ולקנות בשר רק במקומות מורשים, בעלי רישיון עסק הנמצאים תחת פיקוח. יש להקפיד על רכישת מוצר באריזה מקורית, כאשר היא סגורה, נקייה ונושאת תווית ובה גם תאריך ייצור ותאריך פג תוקף. בישראל, ישנם בתי עסק המוכרים בשר קפוא שהופשר ומציגים אותו כבשר טרי – זו עבירה על החוק. בשר "מופשר"- איכותו ירודה מבשר טרי. בנוסף, יש בתי עסק שמתגאים ב"בשר מיושן". בפועל, כל סוגי הבשר חייבים בתהליך יישון (למעט בשר טחון או נתחים שמנים במיוחד), אחרת הבשר לא יהיה אכיל. על כן "בשר מיושן" אינו סיבה לשלם עליה יותר.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.