מרק קרם אפונה (צילום: מגזין 'טועמיה')
המצרכים:
- כוס וחצי אפונה יבשה או קפואה
- חצי כוס סלרי קצוץ
- 1 תפו"א
- 1 בצל גדול
- 2 שיני שום
- רבע כוס שמן זית
- מלח
- פלפל לבן
- חצי כפית כמון
- חצי כפית כורכום
אופן ההכנה:
- נטגן בסיר עם שמן זית את הבצל השום והסלרי עד לריכוך מלא.
- מוסיפים את התפו"א ואת האפונה לעוד 3 דקות.
- מוסיפים את התיבול ואת המים ומערבבים מעט.
- נביא לרתיחה ונבשל על אש קטנה למשך כשעה.
- לאחר מכן נטחן בבלנדר עד למרקם קרמי אחיד.
- יוצקים לצלחות מקשטים באפונה ששמרנו בצד. מומלץ להגיש לצד קרוטונים.
לקבלת מנוי חינם למגזין האוכל טועמיה הירשמו בקישור www.toamea.co.il
תגובות