הולכים על מרק אפונה? אל תוותרו על מרקם של שף

המגזין הקולינרי הנפוץ ביותר במגזר החרדי 'טועמיה' מגיש את המתכון שיהפוך את מרק האפונה שלכם למנה ייחודית ושונה בנוף: קבלו את המתכון של שף שמריהו בלוי למרק קרם אפונה

המצרכים:

  • כוס וחצי אפונה יבשה או קפואה
  • חצי כוס סלרי קצוץ
  • 1 תפו"א
  • 1 בצל גדול
  • 2 שיני שום
  • רבע כוס שמן זית
  • מלח
  • פלפל לבן
  • חצי כפית כמון
  • חצי כפית כורכום

אופן ההכנה:

  1. נטגן בסיר עם שמן זית את הבצל השום והסלרי עד לריכוך מלא.
  2. מוסיפים את התפו"א ואת האפונה לעוד 3 דקות.
  3. מוסיפים את התיבול ואת המים ומערבבים מעט.
  4. נביא לרתיחה ונבשל על אש קטנה למשך כשעה.
  5. לאחר מכן נטחן בבלנדר עד למרקם קרמי אחיד.
  6. יוצקים לצלחות מקשטים באפונה ששמרנו בצד. מומלץ להגיש לצד קרוטונים.

לקבלת מנוי חינם למגזין האוכל טועמיה הירשמו בקישור www.toamea.co.il

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *