ט"ו בשבט מגיע: ההמלצות לסעודת פירות בטוחה

מה שיכול להיות טעים ומהנה למבוגרים, עלול להיות מסוכן מאוד לילדים קטנים: הטיפים שיאפשרו לכם לחגוג את ראש השנה לאילנות יחד עם הילדים בבית

ט"ו בשבט הוא חג בו אנו חוגגים את תוצרת הארץ ונוהגים לאכול פירות יבשים ופיצוחים מסוגים שונים. חשוב לזכור – מה שיכול להיות טעים ומהנה למבוגרים, עלול להיות מסוכן מאוד לילדים קטנים. מומחי מרכז שניידר לרפואת ילדים מקבוצת כללית ממליצים על כללי זהירות ובטיחות וגם על פעילות מעשירה עם הילדים הממחישה את החשיבות שבצריכת ירקות וקטניות.

ד"ר רון ברנט, מנהל המחלקה לרפואה דחופה (מלר"ד) במרכז שניידר לרפואת ילדים, מזכיר כי אין לתת לילדים מתחת לגיל 5 פיצוחים מסוגים שונים כמו: אגוזים, בוטנים, גרעינים, קשיו ושקדים וכן חשוב מאוד להקפיד שלא להשאיר בהישג ידם של תינוקות וילדים עד גיל 5 פיצוחים מכל הסוגים. כמו כן, חשוב לחצות פירות יבשים ופירות עגולים לאורכם על מנת למנוע חנק ולהוציא את הגרעינים מהפירות הניתנים לפעוטות.

דפנה זיו בוסאני, מנהלת היחידה לתזונה ולדיאטה במרכז שניידר לרפואת ילדים, מציינת כי ט"ו בשבט הוא הזדמנות מצוינת לקחת את הילדים לנטוע עצים או לגדל בבית צמחים בעציצים או בגינה. באופן זה ניתן להמחיש לילדים כיצד גדלה עגבניה או כיצד גדל פלפל.

אפשר גם להנביט עם הילדים קטניות כמו חומוס, עדשים, פול, שעועית, זהו תהליך בו רואים כיצד נוצר צמח חדש. מעבר לתהליך המעניין של הנביטה, יש לקטניות מונבטות יתרונות תזונתיים, והן משולבות במאכלים כמו לחמים ומרקים. באופן קל יחסית לביצוע, ניתן להנביט קטניות וכך לקבל כמויות חלבון זמין ונוח לעיכול, ויטמינים ומינרלים בכמות גבוהה יותר מזו של המוצר כשהוא יבש. ההנבטה גם מעלה את כמות החומרים המקלים על עיכול הקטנייה וכך משך הבישול שלהם יתקצר והם יתעכלו יותר בקלות. ניתן לעשות זאת בבית, בקלות ובלי צורך באביזרים מיוחדים, תוך שיתוף הילדים בפעולה זו. כתוצאה מכך נרוויח פעילות חווייתית, דרכה ניתן ללמד את הילדים על צמחים ולפתח שיח על תזונה נכונה. לאחר תהליך הגידול וההנבטה, ניתן להשתמש בתוצרים למגוון מנות כמו ירקות לסלט וקטניות למרק, לסלט ולתבשילים כמו מג'דרה.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *