כך תעצבו שולחן חג עם אלמנטים דקורטיביים

דומו, מחלקת כלי הבית בסניפי הדגל של רשת טיב טעם, משתפת מדריך מיוחד לעיצוב שולחן החג באווירה חגיגית תוך שילוב אלמנטים דקורטיביים

כולנו מכירים את תחושת האופטימיות האופפת אותנו סמוך לבואו של חגי תשרי. כשבאוויר עומד ניחוח של משהו חדש ומרגש- אותן תחושות הממלאות אותנו מגיעות לשיאן בערב החג. יצירת אוירה והעברת מסר באמצעות עיצוב השולחן הם רק חלק חשוב מסעודת החג וללא ספק המאורע המרכזי והסמלי ביותר של תקופה זו ועבור רבים מאתנו היא גם הזדמנות להשקיע בעיצוב חדשני, מפתיע ומעורר תאבון.

המודעות לנושא העיצוב נמצאת בגדילה מתמדת וניתן לראות כי מלבד ההשקעה בתפריט המנות שיוגשו לשולחן, מושקעת גם מחשבה רבה ברעיון ובמסר המועבר באמצעות צבעים, אביזרים, כלים ושאר תוספות המרכיבות את שולחן החג. השמיים הם הגבול בכל הקשור לחומרים ולקונספט הבאים לידי ביטוי באופן עריכת שולחן החג ובאווירה אותה מבקשים המארחים להשרות על המסובין סביב לו.

DOMO מציגה טיפים ועצות שיסייעו לעצב שולחן חגיגי, ייחודי ונוטף סטייל:

מערכות אוכל

כמו במוטיב המפה הקלאסית כך גם בעניין מערכות אוכל וכלי ההגשה. הכלים ברובם בגוונים עדינים שבין לבן לשמנת במגוון עשיר של צורות וסגנונות המתאים לכל אירוע וכיס. אם יש אחד כזה בארון הכלים הביתי שלכם זה הזמן להוציאו מן הארון, למרקו ולהכינו לארוחת החג.

למראה קלאסי הניחו את הצלחות לפי סדר המנות האחת על השנייה. שדרגו את הסט המוכר והידוע בעזרת כלי אוכל והגשה בצורות מפתיעות השמות דגש השנה כחלק מטרנד עולמי על האירוח אישי. כלים אלו יהפכו כל שולחן ערוך וחגיגי בעל טוויסט עדכני המשרה אווירה נעימה בדגש על היחס האישי לכל סועד ואורח סביב השולחן.

סכו"ם-התכשיט

בעריכת השולחן הקלאסי מזלגות יונחו משמאל לצלחת מהגדול לקטן לפי סדר המנות. סכין וכף ימוקמו מימין לצלחת. אם לא נצמדנו לגרסת המקור אז השמיים הם הגבול.

עצבו את הסכום כחלק הקונספט המנחה את עריכת השולחן כולו והיעזרו באלמנטים משלימים אשר ידגישו את התכשיט דוגמת חבקים, מפיות בד אישיות.

אל להקל בחשיבותן של המפיות, נכון שבסוף הארוחה הן נותרות מושלכות על השולחן מוכתמות ומקומטות, אך לפני הארוחה הן יכולות להוסיף מאוד למראה השולחן טון ייחודי ומרשים. אז גם אם אין ברשותכם סט מפיות סאטן רקום בן עשרות שנים, כיום ניתן להשיג מפיות נייר במגוון רחב של דוגמאות וצבעים וכן מפיות בד בשלל צבעים. אלו בשילוב חבק תואם ומסוגנן ממתכת, עץ או ענף מלבלב השזור מאחד העצים שבחצר ישדרגו כל שולחן חג.

מפות שולחן וראנרים

ארוחת חג מרשימה מתחילה בבחירת מפה. זו מהווה את הרקע והבסיס לתפאורה המושלמת. חפשו אחר נושא הקרוב לליבכם שיהווה נושא מרכזי בעריכת השולחן.

בחירת המפה על גווניה ואופייה בשילוב עם כלי ההגשה ואלמנטים קישוטיים אשר ישלימו את השפה העיצובית לכדי סיפור שלם בעל אמירה ייחודית זו הזדמנות פז ליצירת בסיס מעניין ולא שיגרתי שעוד ידובר עליו זמן רב אחרי שילך אחרון האורחים.

שילוב של פליסמטים אישים או ראנרים הפרוסים לרוחבו של השולחן ומסמלים את מיקומם של הסועדים יהוו דרך נהדרת להדגיש את יחודו של כל סועד.

לאחר שהגדרנו את מיקומו של הסועד נוכל להקדיש סידור פרחים אישי שיונח ליד כוס השתייה האישית ואולי אף לצרף אליו כרטיס ברכה הנושא את שמו של האורח.

גם נר צף בניחוח מרענן על שלהבתו העדינה יהווה מאין יחס אישי ויקשור בין הסועדים סביב שולחן החג.

אל נא תפחדו מהוספת צבע לשולחן החג ועם זאת דאגו לשמור על הרמוניה ואסתטיקה נעימה לעין.

חיפוש אחר גוון הדומה בצבעו למפה המקורית יצור מראה חגיגי ,קלאסי ועשיר. אם חשקה נפשכם ביצירת דרמה אזי שילוב צבעים המנוגדים למפת הבסיס יצור מראה דרמטי ומפתיע.

נרות

האווירה כולה משתנה והופכת לחמימה וביתית כשמפזרים על שולחן האוכל נרות אווירה בריחות נעימים.

את הנרות ניתן להציב על כנים ומעמדים מעוצבים ממתכת. גם כוסות שתייה מזכוכית שקופה יכולים לשמש כבית נרות מעולה ותמיד אפשר להניח נרות צפים בכלי זכוכית ועוד.

ליצירת מראה מואר ונוצץ ניתן להציב במרכז השולחן פמוטים גבוהים עליהם מוצבים נרות ארוכים. ככלל, שימרו על אלמנטים עיצובים במרכז השולחן בגובה נמוך מ-25 ס"מ או גבוה מ-60 ס"מ כך שלא יפריעו לקשר עין בין הסועדים.

יין ישמח לבב אנוש

כל ארוחה ניתן לשדרג בתוספת יין ואלכוהול המוגשים בדרך אסתטית ובתשומת לב לעקרונות המקובלים.

שתיית היין זהו טקס ייחודי אליו מצטרפים כל החושים ועיצוב הכוסות משרת את המשקה והחושים המשתתפים בחוויה.

כלי קיבול היין וכך גם מבנה הכוסות בהן יוגש המשקה הנם בעלי חשיבות והשפעה רבה על טעמו. במראה הקלאסי יונחו הכוסות בצידה הימני העליון של הצלחת בדגש על שוני שבין סוג השתייה המוגשת בארוחה. עדכנו את מראה כוס היין בתחתיות מיוחדות. הדגישו את יופייה של המסורת בייחודה של כל כוס ובירכתה המיוחדת לה. כמו כן זו הזדמנות חגיגית לברכה אישית לכל סועד.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *