כשר לפסח: קציצות בריאות עם גזר, קישוא וקולורבי

הדיאטנית תמר ידין מציעה מנה חגיגית להכנה עם הילדים: מתכון קל וטעים להכנת קציצות בריאות עם גזר, קישוא וקולורבי – לאוכלי שרויה

חג הפסח כבר כאן וזה הזמן לחגיגה של בריאות. הדיאטנית הקלינית תמר ידין, יועצת לחברת הרבלייף מציעה מנה משודרגת של קציצות בריאות עם גזר, קישוא וקולורבי, שאפשר להכין ביחד עם הילדים – לאוכלי שרויה.

המצרכים (15 מנות):

  • גזר גדול מגורד בפומפיה גסה
  • קישוא גדול ומקולף, מגורד בפומפיה גסה
  • קולורבי גדול מגורד בפומפיה גסה
  • ½ בצל בינוני, מגורד בפומפיה
  • ¼ כוס שילוב של פטרוזיליה קצוצה דק וכוסברה (ניתן רק פטרוזיליה או רק כוסברה)
  • 3 כפות קמח מצות מלא
  • 2 ביצים בגודל בינוני
  • כף שמן
  • כפית של מלח ומעט פלפל שחור

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את כל החומרים בקערה למחית.
  2. מחלקים את המחית ל-15 קציצות. אם קטנות מידי לטעמכם, ניתן ליצור קציצות גדולות יותר.
  3. מחממים תנור ל-200 מעלות. מניחים את הקציצות על נייר אפייה ומכניסים לתנור למשך 20 דקות, או עד שהקציצות מזהיבות.
  4. הופכים את הקציצות ואופים למשך 10 דקות נוספות.

ערכים תזונתיים (ליחידה של קציצה בודדת):

קלוריות: 39 קק"ל
חלבון: 1 גר'
פחמימה: 4.5 גר'
שומן: 1.2 גר'

 

1 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

  1. במקום קמח מצה

    האם במקום קמח מצה ניתן להוסיף 3 כפות שיבולת שועל אינסטנט?
    תודה

    מ.ל. |
    הגב