קציצות בריאות לפסח (צילום: יח"צ)
חג הפסח כבר כאן וזה הזמן לחגיגה של בריאות. הדיאטנית הקלינית תמר ידין, יועצת לחברת הרבלייף מציעה מנה משודרגת של קציצות בריאות עם גזר, קישוא וקולורבי, שאפשר להכין ביחד עם הילדים – לאוכלי שרויה.
המצרכים (15 מנות):
- גזר גדול מגורד בפומפיה גסה
- קישוא גדול ומקולף, מגורד בפומפיה גסה
- קולורבי גדול מגורד בפומפיה גסה
- ½ בצל בינוני, מגורד בפומפיה
- ¼ כוס שילוב של פטרוזיליה קצוצה דק וכוסברה (ניתן רק פטרוזיליה או רק כוסברה)
- 3 כפות קמח מצות מלא
- 2 ביצים בגודל בינוני
- כף שמן
- כפית של מלח ומעט פלפל שחור
אופן ההכנה:
- מערבבים את כל החומרים בקערה למחית.
- מחלקים את המחית ל-15 קציצות. אם קטנות מידי לטעמכם, ניתן ליצור קציצות גדולות יותר.
- מחממים תנור ל-200 מעלות. מניחים את הקציצות על נייר אפייה ומכניסים לתנור למשך 20 דקות, או עד שהקציצות מזהיבות.
- הופכים את הקציצות ואופים למשך 10 דקות נוספות.
ערכים תזונתיים (ליחידה של קציצה בודדת):
קלוריות: 39 קק"ל
חלבון: 1 גר'
פחמימה: 4.5 גר'
שומן: 1.2 גר'
1 תגובות