נגיסי חזה עוף בזיגוג דובדבנים

המגזין הקולינרי הנפוץ ביותר במגזר החרדי ‘טועמיה’ מגיש את מתכון קליל של שף משה לוריא להכנת נגיסי חזה עוף בזיגוג דובדבנים

את המנה הבאה קל להכין, משך הכנתה היא כחצי שעה בלבד והיא כמובן בשרית. את המתכון הזה כתב שף משה לוריא והכמויות מתאימות לארבעה סועדים. אתם יכולים כמובן להתאים אותן לפי מספר הסועדים אצלכם בבית.

המצרכים:

  • 1 ק"ג חזה עוף טרי
  • 1 כוס יין אדום יבש
  • 1 כוס מרק עוף צח
  • 200 גרם דובדבנים מגולענים
  • קורט מרווה
  • קורט מלח ופלפל שחור
  • שמן זית לטיגון
  • 1 בטטה בינונית
  • 65 אגוזי מלך קצוצים דק
  • מעט שומשום לקישוט

אופן ההכנה:

  1. מרתיחים בסיר את הבטטה על לריכוך קל כ-10 דקות)
  2. בינתיים מחממים בסיר על אש בינונית את כוס היין, כוס מרק העוף והדובדבנים. מתבלים במרווה, מלח ופלפל לפי הטעם.
  3. מגביהים את האש ומביאים לרתיחה. מצמצמים את הרוטב עד שנשארת מחצית מכמות הנוזלים.
  4. פורסים את הבטטה לפרוסות בעובי כחצי ס"מ עד ס"מ.
  5. מחממים שמן זית במחבת ומטגנים בה את נתחי חזה העוף ומוסיפים את פרוסות הבטטה. תוך כדי הטיגון, מתבלים במלח ופלפל. לפני שנתחי החזה הופכים לשחומים,
  6. שופכים חלק מהרוטב למחבת ומבשלים יחד במשך 5 דקות.

אופן ההגשה:

מניחים את נתחי העוף בכלי הגשה או צלחת אישית, ויוצקים מעל מהרוטב החם.

לקבלת מנוי חינם למגזין האוכל טועמיה הירשמו בקישור www.toamea.co.il

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *