מרק קרם אפונה (צילום: יח"צ)
המצרכים:
- 1 שקית אפונה – של טבעפרוסט (Tevafrost) ירקות טריים קפואים כשרים
- 1 כרישה- קצוצה
- 1 גזר – קלוף וקצוץ
- 2 גבעולי סלרי – קצוצים
- 2 תפוחי אדמה – קלופים וחתוכים לקוביות בינוניות
- 1 שן שום
- 1 ענף תימין טרי
- 1.5 ליטר מים / 6 כוסות
- צרור קטן פטרוזיליה – קצוצה דק
- 50 גרם חמאה או 6 כפות שמן זית
- קורט מלח
- קורט פלפל לבן
- שמנת חמוצה להגשה (לא חובה)
אופן ההכנה:
- ממיסים את החמאה בסיר רחב, בעל תחתית כבדה. מוסיפים את הגזר, כרישה, בצל ושום, ממליחים מעט ומערבבים.
- מטגנים את הירקות בחמאה, על להבה בינונית נמוכה, למשך כ- 10 דקות, עד שמתרכים מאוד.
- מוסיפים את האפונה, מערבבים היטב ומבשלים עוד כשתי דקות.
- מוסיפים את תפוחי האדמה יחד עם המים ומביאים לרתיחה עדינה.
- מוסיפים את ענף התימין, מכסים ומבשלים למשך כ- 30 דקות (עד שהתפוח האדמה מתרכך), על אש נמוכה.
- בעזרת מצקת, מעבירים כשליש מהמרק למעבד מזון וטוחנים לקבלת מחית חלקה.
- מחזירים את המחית לסיר, מוסיפים פטרוזיליה קצוצה, מלח ופלפל לפי טעם.
- יוצקים לקערות, מוסיפים כפית שמנת חמוצה – ומגישים.
בתאבון!
תגובות