אורז עם 'טנזיה' – פירות יבשים מקורמלים

המגזין הקולינרי הנפוץ ביותר במגזר החרדי ‘טועמיה’ מגיש את המתכון של חני טאלר לאורז חגיגי במיוחד לסעודת ט"ו בשבט: אורז עם 'טנזיה' – פירות יבשים מקורמלים

את המנה הבאה קל להכין, משך הכנתה היא כחצי שעה בלבד והיא כמובן פרווה. את המתכון הזה כתבה חני טאלר והכמויות מתאימות לשמונה סועדים. אתם יכולים כמובן להתאים אותן לפי מספר הסועדים אצלכם בבית.

המצרכים:

לאורז

  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כוסות אורז בסמטי
  • 3 כוסות מים
  • כפית מלח

לטנזיה

  • 4כפות שמן
  • 100 גרם פרוסות שקדים מולבנים
  • 100 גרם צימוקים בהירים קטנים

אופן ההכנה:

  1. מחממים סיר קטן על להבה בינונית, מוסיפים שמן ומחממים היטב.
  2. מוסיפים את אורז ומערבבים כ- 2 דקות עד שכל הגרגרים נעטפים בשמן ומעלים ריח קלוי עדין.
  3. מוסיפים מים רותחים ומלח ומערבבים לאחר מכן מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה. ברגע שהמים מתחילים לבעבע מנמיכים להבה ומבשלים 17 דקות בדיוק.
  4. מניחים לאורז לנוח לפני הסרת המכסה במשך כ-5 דקות.
  5. בינתיים מכינים טנזיה – מחממים שמן בסיר קטן על להבה נמוכה ומטגנים שקדים כ-4 דקות עד שהם מקבלים גוון זהוב. מדי פעם מערבבים. מוסיפים צימוקים לאחר שבדקנו אותם מתולעים ומטגנים תוך ערבוב כ- 4 דקות עד שהם מעט מתנפחים ומזהיבים.
  6. מעבירים את השקדים והצימוקים לקערה כדי לעצור את הבישול. (הטנזיה תישמר עד שבוע בצנצנת אטומה במקרר) ניתן לערבב את האורז עם הטנזיה מה שייתן לאורז גוון צהבהב.
  7. להגשה – מסדרים גבעה של אורז בקערת הגשה רחבה ומפזרים טנזיה מעל.

לקבלת מנוי חינם למגזין האוכל טועמיה הירשמו בקישור www.toamea.co.il

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *