נחשף המתכון: קרפצ'יון חציל של שף ליאור חיניץ

השף הראשי של רשת קפה ביגה, ליאור חיניץ, חושף לרגל חגי תשרי את המתכון של אחת ממנות הדגל ברשת – קרפצ'יון חציל

חודשי ספטמבר-אוקטובור עמוסים בארוחות משפחתיות חגיגיות. אז למי שמעוניין במנת פתיחה מפתיעה, טעימה וקלילה: קרפצ'יון חציל. השף הראשי של רשת קפה ביגה, ליאור חיניץ חושף לרגל חגי תשרי את המתכון של אחת ממנות הדגל של ביגה.

המצרכים למנת קרפצ'יו חציל:

  • 1 חציל מקולף
  • שמן זית
  • מלח
  • פלפל גרוס

להרכבת המנה:

  • חציל קלוי לקוביות של 3-4 ס"מ
  • פטרוזילציה קצוצה בנדיבות
  • שן שום קצוצה
  • פלפל חריף (לפי הטעם)
  • טחינה לבנה

אופן ההכנה:

  1. חוצים את החציל.
  2. משמנים אותו בעדינות.
  3. מתבלים במלח ופלפל.
  4. אופים בחום של 175 מעלות ל 45 דקות.

מרכיבים את המנה:

  1. על מגש (עדיף בקוטר 30 ס"מ) נניח דף אפייה ומעליו את קוביות החציל בערימה, נניח מעל עוד דף אפייה ונשטח את החציל בעובי אחיד על כל המגש (ניתן להשתמש במגש נוסף או מחבת).
  2. בקערה נערבב ביחד חופן פטרוזיליה, שום קצוץ, פלפל חריף.
  3. נתבל שוב את החציל עם מעט מלח ומעל נמרח בנדיבות את תערובת הפטרוזיליה, ומעל נזליף טחינה לבנה.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *