עופיונים שלמים בדבש ושזיפים מקורמלים

המגזין הקולינרי הנפוץ ביותר במגזר החרדי ‘טועמיה’ מגיש את המתכון לעופיונים שלמים בדבש ושזיפים מקורמלים של שף משה לוריא

את המנה הבאה קל להכין, משך הכנתה היא כשעה וחצי והיא כמובן בשרית. המתכון הזה הוא של שף משה לוריא והכמויות מתאימות לארבעה סועדים. אתם יכולים כמובן להתאים אותן לפי מספר הסועדים אצלכם בבית. מתכון לעופיונים שלמים בדבש ושזיפים מקורמלים:

המצרכים:

לעופיונים

  • 2 עופיונים שלמים
  • 4 שזיפים חתוכים לחצאים

לרוטב

  • 1/2 כוס סויה
  • 1/2 כוס מים
  • 3 שיני שום טריות וקצוצות גס
  • 4 פרוסות ג'ינג'ר טרי
  • כוכב אניס
  • 1/4 כפית תבלין תערובת חמשת התבלינים (five spice)
  • 2 כפות רוטב הוי-סין
  • 2 כפות רוטב שזיפים/צ'ילי מתוק
  • 2 כפות סוכר חום דמררה
  • 1/2 כפית צ'ילי יבש
  • 2 כפות דבש

אופן ההכנה:

  1. מערבבים בקערה קטנה חצי כוס מים וחצי כוס סויה. מוסיפים את שיני השום, הגינג'ר וכוכב האניס. מערבבים מעט ומוסיפים את התבלינים (תבלין תערובת חמשת התבלינים, צ'ילי יבש, רוטב הוי סין, רוטב שזיפים, ומעל את הסוכר החום והדבש. מערבבים הכל לכדי מרינדה אחידה.
  2. מניחים את העופיונים בסיר/מחבת ברזל קטנה ושופכים את הרוטב מעליהם, משרים את עופיונים כך כ-שלוש שעות
  3. מחממים תנור ל 200 מעלות וצולים את העופיונים כשעה, אחרי שעה של צלייה מוסיפים את חצאי השזיפים ויוצקים את הרוטב מעל העופות וממשיכים בצלייה למשך כ – 30 דקות או עד השחמה.

טיפ:

הארוחה הזאת מתאימה לצד תפו"א ופטריות לכן הייתי ממליץ להוסיף לתבנית גם פטריות פרוסות דק ותפו"א חתוך לקוביות.

לקבלת מנוי חינם למגזין האוכל טועמיה הירשמו בקישור www.toamea.co.il

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *