אישה תיאלץ להחזיר לגבר דמי מזונות שגבתה בהוצאה לפועל

בית המשפט התיר לפרסם, בהשמטת פרטים מזהים, פסק דין נדיר הקובע כי על גרושה להשיב את דמי המזונות אשר גבתה מבעלה לשעבר בהוצאה לפועל

בפסק דין נדיר הורה לאחרונה בית המשפט לענייני משפחה לאישה להחזיר סכומי מזונות ששולמו לה ביתר מידי בעלה לשעבר. בכך קיבל בית המשפט את טענות האב שיוצג על ידי עורכי הדין אביחי בן דוד וארתור שימונוב.

על פי התביעה, לפני שנים מעטות נחתם בין בני הזוג הסכם גירושים, לפיו ילדיהם יהיו במשמורת האישה, ואביהם ישלם עבורם דמי מזונות בסך 3,500 שקלים בחודש. אלא שבסמוך מאוד לחתימה על ההסכם, עזב אחד הילדים את בית אמו, ועבר מרצונו החופשי, להתגורר עם אביו. לאחרונה, עקרו האב ובנו מישוב בשפלה לישוב בשרון.

לאחר מעברו לישוב בשרון, ביקש האב מהאם להפחית את סכום המזונות החודשי שאותו הוא משלם לה, ואף החל לשלם לה סכומים חודשיים נמוכים מאלה שנקבעו בהסכם הגירושין שנחתם בין השניים.

האישה סרבה לבקשתו של האב להפחתת תשלומים, ופתחה נגדו תיק בהוצאה לפועל. לאורך חודשים החל מצטבר חוב מזונות, שאף הגיע בשיאו לסך של 40 אלף שקלים.

בצר לו, פנה הגבר לעורכי הדין אביחי בן דוד וארתור שימונוב, אשר הגישו בשמו שתי תביעות לבית המשפט למשפחה. האחת – לקבלת המשמורת על בנם הקטין, והשנייה להפחתת דמי המזונות.
לאחר שמאמצי הפשרה נכשלו בין הצדדים, הם התעמתו בבית המשפט לענייני משפחה.

במסגרת הדיון בבית המשפט, טענה האישה כי היא מסרבת להפחית את דמי המזונות המשולמים לה, למרות העובדה שאחד מילדיה לא גר בחזקתה. לטענתה דמי המזונות דרושים לה על מנת לסגור חובות שאליהם נקלעה בעקבות מעשי האב.

בית המשפט לענייני משפחה, שמע את טענות האישה, וביטל אותן אחת לאחת. בהמשך, קיבל בית המשפט את טענות האב, וקבע כי המשמורת על הבן תעבור אל האב, וזאת לאחר שהאם הסכימה לכך במהלך הדיון. כמו כן קבע בית המשפט כי סכום המזונות החודשי המשולם לאישה יופחת בכמעט 1,000 שקלים בחודש. בנוסף, קבע בית המשפט באופן תקדימי ונדיר, כי על האישה להחזיר לבעלה לשעבר עשרות אלפי שקלים ששולמו לה ביתר, כתשלומי מזונות.

לדברי עורכי הדין בן דוד ושימונוב, בתי המשפט למשפחה לא נוטים להחזיר דמי מזונות ששולמו, בטענה כי אלה "כבר נאכלו". לדבריהם, החלטת בית המשפט חשובה, מפני שהיא מדגימה כי אוזנם של בתי המשפט קשובה למצוקתם של גברים הנאלצים לשלם דמי מזונות מנופחים, במסגרת הסכמי גירושין ארכאיים, שלא מיושמים כלשונם.

פסק הדין הותר לפרסום בהשמטת פרטים מזהים של הצדדים.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *