בסעודת פורים אוכלים קרעפלך: מתכון לכיסונים (קרעפלך)

מתכון לקרפלך. מנהג ישראל לאכול בצק ממולא בבשר – כיסונים (קרפלך) בסעודת פורים זכר לנס הנסתר שנעשה במגילה. מירי זורגר מגישה מתכון לקרפלך בשריים ויש גם תמונות בשלבי ההכנה / פורים שמח

בסעודת פורים נוהגים לאכול כיסונים (קרעפלך) – בצק ממולא בבשר – זכר לנס שנעשה בנסתר. דורשי רשומות אומרים "הכ"ה תכה – ראשי תיבות המן, כיפורים, הושענא (רבה) – תאכל כרפלך הרבה", זכר לימים שמכים על החזה, חובטים את הערבה או מוחים את המן.

מירי זורגר שפית וקונדיטורית משתפת אותנו במתכון שכל אחת יכולה להכין בבית

קרפלך במלית עוף

מצרכים לבצק

2 כוסות מים

100 גר' מרגרינה

1 כפית מלח

4 כוסות קמח

4 חלמונים

מלית

150 גר' חזה עוף טחון

150 גר' פרגית טחונה

2 בצלים קצוצים מטוגנים עד להשחמה

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

אופן ההכנה

הכנת הבצק

בסיר יש לשים את המים המרגרינה והמלח ולהביא לרתיחה

להעביר את הבצק לקערת המיקסר ולהוסיף את החלמונים אחד אחד עד לקבלת בצק רך ואחיד

הכנת המלית

ערבבי את המצרכים  טעמי ותקני תיבול

הרכבת המנה

רדדי את הבצק לעלה דק וקרצי עגולים בקוטר 7 ס"

את המלית העבירי לשקית זילוף וזלפי מלית במרכז העיגול סיגרי וחצי עיגול

חממי בסיר מים עם מלח ובשלי את הקרפלך בכל פעם 8-10 קרפלך עד שהם צפים

הוציאי והניחי במסננת שטפי והעבירי לכלי יבש

הכיני כך את כולם

שמני את הקרפלך למניעת הדבקות

לשימוש במרק טגני את הקרפלך קלות

הגשה נוספת

טגני רצועות בצל עד להשחמה

תבלי במעט מלח ופלפל הוסיפי את הקרפלך המטוגנים והקפיצי קלות

שלבי ההכנה 1
שלב ההכנה 2
שלבי ההכנה 3

 

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.