עוגת גבינה ושוקולד חלב על בסיס טורט לימון /טלי מימון

ממשיכים להביא מתכונים של עוגות גבינה מיוחדות וקלות להכנה, פשוט להקפיד על הכמויות ואופן ההכנה, והפעם מתכון לעוגת גבינה מבית יאמי וטלי – חג שמח

חומרים לבסיס טורט לימון: 
2 ביצים M
3 כפות סוכר
3 כפות שמן
3 כפות אבקת שקדים
3 כפות קמח רגיל מנופה
1 כפית א. אפיה
גרידה מחצי לימון
חומרים לקרם גבינה ושוקולד לבן:
350 גר' שוקולד לבן קצוץ
400 גר' גבינת שמנת 30% טבעית או גבינת מסקרפונה
300 גר גבינה 9%
10 גר' ג'לטין
50 גר' מים
500 מל' שמנת
אופן הכנת בסיס העוגה: 
בתוך קערה טורפים במטרפה שמן ביצים וסוכר  ומוסיפים את שאר המרכיבים
מרפדים תבנית מרובעת משטחים את הבלילה(אמור לצאת שכבה דקה יחיסית) מכניסים לאפיה
 לתנור שחומם מראש 170 מעלות ל15 דק' עד להזהבה
אופן הכנת הקרם:
בתוך קערה מערבבים ג'לטין ומים ומניחים 5 דק עד להספגה
בקערה ממיסים שוקולד לבן
100 גר' שמנת עד להמסה מלאה
מוסיפים את מסת הג'לטין
ובעזרת בלנדר מוט מערבבים את כל התערובת
מערבבים את כל הגבינות ויוצקים את תערובת השוקולד לתוך הגבינות ב2 פעמים (לערבב כל פעם )
להקציף 400 גר' שמנת לקצף עדין ולערבב עם תערובת הגבינות והשוקולד
אופן ההרכבה:
בעזרת רינג קוטר 22 קורצים את הטורט גוזרים שקף ומצמידים לדפנות
שופכים את כל התערובת  לתוך הרינג ומעבירים לקירור עד להתייצבות מלאה
אפשר לקשט בתותים מסביב או לפורר בסקוויטים מעל
הערה:
במידה ולא מעוניינים בהתעסקות באפיה אפשר לפורר 150 גר פאייטה או בסקויטים להמיס 100 גר שוקולד לבן וכף שמנת מתוקה לערבב הכל ולשטח בתבנית.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.