מרק קרם ברוקולי עם בצקניות ריקוטה

חברת ישרקו המייבאת ומשווקת מוצרי מזון, חולקת מתכון למרק מרק קרם ברוקולי עם בצקניות ריקוטה להכנה קלה בבית. המתכון באדיבות שף יוגב ירוס

המצרכים:

למרק:

  • 1 שקית ברוקולי – חתוכים גס – טבעפרוסט (Tevafrost) ירקות טריים קפואים כשרים.
  • 2 שיני שום – קצוצות
  • 1 תפוח אדמה- חתוך לקוביות קטנות.
  • 1 בצל – קצוץ גס
  • 1 ענף תימין
  • 50 גרם חמאה
  • מלח
  • פלפל לבן
  • צרור עירית – קצוצה דק

לבצקניות ריקוטה:

  • 150 גרם ריקוטה מסוננת
  • 2 כפות פרמזן מגורר
  • 1 ביצה M
  • 3 כפות קמח לבן
  • חצי כפית מלח

אופן ההכנה:

  1. ממיסים את החמאה בסיר רחב בעל תחתית כבדה ומוסיפים את הבצל, ממליחים מעט.
  2. מטגנים את הבצק, תוך ערבוב, עד ששקוף (כ- 5 דקות על להבה בינונית).
  3. מוסיפים את השום וענף תימין, מערבבים ומבשלים עוד כשתי דקות.
  4. מוסיפים את הברוקולי, תפוח אדמה ומוסיפים מים חמים לכדי כיסוי, מביאים לרתיחה עדינה ומכסים.
  5. מבשלים על להבה בינונית למשך כ- 25 דקות (עד שתפוח האדמה מתרכך).
  6. מערבבים יחד את כל החומרים ומניחים במקרר עד השימוש.

הכנת הבצקניות:

  1. טוחנים את המרק למחית חלקה חלוטין (בעזרת בלנדר מוט או מעבד מזון).
  2. מביאים חזרה לרתיחה עדינה, ממליחים ומפלפלים לפי הטעם.
  3. בעזרת שתי כפות, צרים מתערובת הגבינה בצקניות קטנות ומבשלים בעדינות במרק, מכסים ומבשלים כשתי דקות.
  4. יוצקים בעדינות לקערות הגשה, מעטרים בעירית קצוצה ומגישים מיד.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *