פולנטה קלאסית עם פרמז'ן ופטריות: מתכון מזין מהמטבח האיטלקי

המגזין הקולינרי הנפוץ ביותר במגזר החרדי ‘טועמיה’ מגיש את המתכון למנה החלבית המשביעה שנראית כמו יצירה שרק שף מומחה יכול להכין, אבל בפועל כל אחד מאיתנו יכול לעשות זאת

פולנטה היא אחד המאכלים עם הכי הרבה הילה סביבם, כזה שנשמע כמו מנה מתוחכמת של שפים. אבל בשורה התחתונה, אם אתם יודעים להכין דייסה אתם גם יודעים להכין פולנטה. מנה טעימה ומשביעה מאוד.

פולנטה היא מנה המשתייכת למטבח הצפון איטלקי, השווייצרי, הסלובני והקרואטי. בעבר המאכל זוהה עם פשוטי העם שכן הם לא יכלו להרשות לעצמם לחם רגיל מחיטה או מאכלים המבוססים על חיטה. ברומניה ובמולדובה המאכל נקרא ממליגה.

המנה חלבית והכמויות במתכון הזה ישיגו לכם 4 מנות יפות ומשביעות. אם אתם מתכוונים לארח עוד אנשים, מומלץ להכפיל את הכמויות בהתאם לצורך. זמן ההכנה אגב, קצר יחסית. 25 דקות בלבד.

המצרכים:

  • כוס קמח תירס
  • כוס וחצי חלב (לפולנטה טבעונית: אפשר מים במקום חלב)
  • 3 כוסות מים
  • 50 גרם חמאה (לפולנטה טבעונית: אפשר שמן זית במקום חמאה)
  • כפית מלח
  • קורט פלפל שחור
  • חבילת פטריות
  • עלי בזיליקום
  • גבינת פרמזן מגורדת
  • שמן זית
  • רוטב סויה מרוכז

אופן ההכנה:

  1. נרתיח בסיר את המים, החלב והחמאה נוסיף את כפית המלח.
  2. לאחר שזה מרתיח נוסיף את כוס קמח התירס בהדרגה תוך כדי בחישה עד שכל הקמח נספג במלואו ונמשיך לבשל למשך כ 20 דק' על אש בינונית.
  3. בינתיים נחתוך את הפטריות לחצאים/רבעים/או פרוסות תלוי איך אתם אוהבים. נטגן את הפטריות בשמן זית יחד עם עלי הבזיליקום ונוסיף לבסוף 2 כפות סויה מרוכז.
  4. מקפיצים יחד כ-3-5 דקות.
  5. נגיש את הפולנטה לקערית עמוקה, נפזר מעט פטריות חמות ונגרד מעל גבינת פרמז'ן.

תוכלו להכין גם פולנטה טבעונית. לגירסה טבעונית מחליפים את החלב ב-2 כוסות משקה צמחי לא ממותק (למשל חלב שקדים לא ממותק או חלב קוקוס) ואת החמאה מחליפים ב-3 כפות שמן זית. מומלץ בחום להוסיף גם כפית גדושה שמרי בירה (קונים בחנויות טבע) או מיסו לבן בשביל טעם גבינתי (בוחשים אותם פנימה בתחילת הבישול).

לקבלת מנוי חינם למגזין האוכל טועמיה הירשמו בקישור www.toamea.co.il

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *