מאפינס בריאות עם כרובית, קישואים וברוקולי (צילום: יח"צ)
לרגל יום המשפחה הקרב ובא, תמר ידין, דיאטנית קלינית יועצת לחברת הרבלייף מנדבת מתכון קליל טעים ובריא שהורים וילדים יכולים להכין יחד ולזכות בזמן איכות ובארוחה מזינה שכולם אוהבים: מאפינס בריאות עם כרובית, קישואים וברוקולי.
המצרכים (6 מנות):
- שקית לקט כרובית וברוקולי קפואים
- קישוא אחד
- 2 ביצים
- 2 כפות קמח (ניתן להשתמש גם בקמח שקדים, לרגישים לגלוטן או בקמח מחיטה מלאה)
- גביע קוטג' 5%
- כף גבינה בולגרית 5%
- כפית אבקת אפייה
אופן ההכנה:
- להרתיח את לקט הירקות הקפוא, עד שהירקות מתרככים וניתן למעוך אותם במזלג.
- כשהירקות לקראת התרככות מלאה, הוסיפו את הקישוא לסיר, עד שגם הוא יתרכך.
- לצנן את הירקות ואז למעוך אותם במזלג.
- לערבב בקערה את שאר הרכיבים.
- להוסיף את הירקות המעוכים והמצוננים לקערה ולערבב הכל יחד.
- לשמן עם ספריי שמן תבניות מאפינס ולהעביר את הבלילה לתבנית.
- להכניס לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 25 דקות.
ערכים תזונתיים למנה:
קלוריות: 54 קק"ל
חלבון: 4 גר'
פחמימה: 4 גר'
תגובות