סכנה: בתי אבות עומדים בפני קריסה

6,000 עובדים חסרים בכ-300 בתי אבות

רגישותה של האוכלוסייה המבוגרת בקורונה, חשפה היום (שני) בוועדת הקורונה את המחסור החריף בעובדים בבתי האבות.

יו"ר הוועדה, ח"כ יפעת שאשא-ביטון (כולנו בליכוד) הדגישה כי "על האוצר להפנים כי איש כמעט מהמובטלים לא יבוא לעבוד בסיעוד בבתי האבות".

לדברי שאשא-ביטון, מקורונה נפטרו בחודשים האחרונים 161 איש מעל גיל 65, אך אלפים-אלפים קשישים נפטרו ממחלות רבות אחרות – או מהבדידות. יש לשמור על איזון בין החובה הקדושה לשמור על חייהם לבין החובה לא-פחות למעטפת משפחתית ורגשית.

טלי פלוסקוב (הליכוד) במיוחד בתקופה זו, עלינו לעקוב אחרי מצב המבוגרים. גם אמי בבית אבות, ואינני מצליחה לראות אותה כבר תקופה ארוכה. בתי האבות הפרטיים, ממונים ע"י ילדי ההורים, וילדים אלו חלקם יצאו לחל"ת והמשך המימון מקשה כעליהם – ועל המדינה לתת לכך פיתרון. בנוסף, ניכרת מצוקת כוח אדם בבתי האבות והדיור המוגן, ויש לפטור מעסיקי עובדים זרים ממס מעסיקים.

לדברי פרופ' נמרוד מימון, ראש מיזם "מגן אבות ואימהות" במשרד הבריאות להגנת תושבי הדיור המוגן, "יש עובדים מסורים רבים, וניכרת מצוקת כוח אדם עקב עובדים שנאלצו לצאת לבידוד".

הוא הדגיש כי 6,000 משרות פנויות בתחום זה בכ-300 בתי אבות. צריך להביא כ-4,000 עובדים זרים, אך האוצר בולם זאת בגלל 900 אלף מובטלים.

אך המובטלים לא יגיעו למשרות אלו. אם בתי האבות יקרסו יתמלאו המחלקות הפנימיות בבתי החולים – ולכן המשך התפקוד של בתי האבות, הוא הקו הראשון. בנוסף, ההוצאות של בתי האבות עלו בצורה חדה, וההכנסות ירדו.

מימון פירט את תכנית "מגן אבות ואימהות", ולפיה רוב מוחלט של ההתפרצויות בבתי האבות לא הגיע מביקורי קרובים, אלא מהגעת מטפלים נשאי-נגיף אך ללא תסמינים (=א-סימפטומטים). לכן, נערכות כ-3000 דגימות נלקחות מדי יום בבתי האבות, כדי לזהות נשאים מוקדם ככל האפשר.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *