יום השינה הבינלאומי: כל מה שחשוב לדעת על שינה בהריון

בשבת יציינו בעולם את יום השינה. לכבוד המועד הקרב ובא, מגיש ארגון המיילדות בישראל את המדריך עם כל מה שחשוב לדעת על שינה בהריון

ארגון המיילדות בישראל, מגיש עובדות מעודכנות וטיפים מעשיים של מיילדות מהשטח בנושא שינה במהלך ההיריון:

ככל שההיריון מתקדם, כך היכולת ליהנות משנת לילה איכותית הופכת למאתגרת. יש נשים שהקימה לשירותים במהלך הלילה פוגעת באיכות השינה שלהן יש נשים שנאלצות לוותר על תנוחת השינה החביבה עליהן בגלל הבטן הגדלה, ויש נשים שסובלות ממגוון מחושים המופעים בעיקר בלילה כמו צרבת והתכווצויות בשוק. אז מה ניתן לעשות? ארגון המיילדות בישראל, מציע פתרונות.

שפע כריות

ככל שההיריון מתקדם והבטן גדלה יתכנו קשיים בשינה. אם יש צרבת, רצוי לישון באופן מוגבה על כריות. אם התנוחה לא נוחה, או מכאיבה, שימי כרית בין הברכיים כדי להפחית את הלחץ על הגב התחתון. אפשר גם להשתמש בכרית הריון כדי לתמוך בבטן ובגב וגם כמובן מתחת לראש.

הרפיה ושגרה

רצוי לאמץ שגרת שינה עקבית שיכולה לעזור לאותת לגוף שהגיע הזמן לישון. אפשר לנסות תרגול של טכניקות הרפיה כמו נשימות עמוקות או מדיטציה, אפשר לכלול אמבטיה חמה (37-38 מעלות לכל היותר), קריאת ספר מרגיע או מוסיקה רגועה.

קפה ומים

רצוי הימנע משתיית משקאות עם קפאין לפני השינה כמו קפה, קולה ותה. אם מתעורר צורף תכוף לפיפי במהלך הלילה, דבר שעלול להפריע לשינה נסו להגביל הנוזלים בערב ולפני השינה ולהימנע מכמויות גדולות של מים.

צרבת

אם יש צרבות להימנע מארוחות סמוך לשינה, רצוי להמעיט במזון שגורם להפרשת מיצי קיבה, כמו אוכל מטוגן ולהיעזר בטבליות מציצה סותרות חומצה כאשר מופיע גל צרבת.

תנוחה

שינה על צד שמאל יכולה לשפר את זרימת הדם לעובר ולסייע במניעת כאבי גב. במחצית השנייה של ההיריון רצוי להימנע משינה על הגב, מכיוון שהדבר עלול עלולה לגרום ללחץ של העובר על כלי דם מרכזיים וגדולים.

ארגון המיילדות בישראל, הוא האיגוד המקצועי המייצג של 1,400 המיילדות בבתי החולים הציבוריים בארץ, מיילדות הבית והקהילה. הארגון פועל ברוח הזמן לקידום המיילדות, העמקת הכשרתן והרחבת סמכויותיהן. מדובר בנשות מקצוע, בעלות רישיון של מיילדת מוסמכת, אשר ניתן להן על ידי משרד הבריאות בחלוף חמש וחצי שנות לימוד והכשרה מעשית.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *