לאוכלי קטניות: מתכון למנה ראשונה חגיגית לפסח

למארחים השואלים עצמם מה להגיש כמנה ראשונה, מרשימה, עשירה, יפה, מיוחדת וטעימה, שתהפוך לכוכבת החג • המותג הקולינארי מאסטר שף מציע מתכון: כנאפה בשר עם אטריות אורז – כשר לפסח

למארחים במהלך פסח, השואלים עצמם מה להגיש כמנה ראשונה, כמנה מרשימה, עשירה, יפה, מיוחדת וטעימה שתהפוך לכוכבת החג… המותג הקולינארי מאסטר שף מציע מתכון להכנת כנאפה בשר עם אטריות אורז – כשר לפסח!

המתכון קל להכנה ומתאים כמנה ראשונה לכל ארוחה חגיגית.

המצרכים (למחבת בקוטר 24 ס"מ):

  • 200 גרם אטריות אורז דקות מאסטר שף
  • 350 גרם בקר טחון
  • 5-6 כפות שמן זית
  • 1 בצל קצוץ
  • 1 שן שום כתושה
  • מלח ופלפל
  • 1 כף בהרט
  • 1 כפית כורכום

הוראות הכנה:

  1. משרים אטריות במים לשעה עד לריכוך.
  2. מחממים מחבת עם 2 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים בשר ושום. מערבבים ומפרידים לפירורים תוך כדי טיגון 3-4 דקות ומתבלים במלח, פלפל וחצי כף בהרט.
  3. מסננים את האטריות ומערבבים בקערה עם 2 כפות שמן זית, מלח, חצי כף בהרט וכורכום. חשוב לערבב היטב כדי לתבל את כל האטריות ולצבוע אותן בכורכום.
  4. משמנים מחבת ב-2 כפות שמן זית ומרפדים בחצי מכמות האטריות. משטחים מעליהן את הבשר המתובל. מניחים שכבה נוספת של אטריות אורז וממשיכים לטגן 4-5 דקות או עד שרואים שהאטריות מתייצבות ומזהיבות מעט.
  5. הופכים לצלחת ומחזירים למחבת לטיגון של 4 דקות נוספות.
  6. מגישים עם טחינה ופיסטוקים ו/או פטרוזיליה מעל.

להגשה:

  • טחינה
  • פטרוזיליה ו/או פיסטוקים גרוסים

בתאבון וחג שמחֱ!

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *