לראשונה מפרוץ המלחמה, מדד מנהלי הרכש מצביע על התרחבות במשק

מצד אחד יותר הזמנות מהשוק המקומי ועלייה בתפוקות הייצור, מצד שני ירידה בהזמנות מחו"ל ודשדוש ברכיב התעסוקה

מדד מנהלי הרכש לחודש מרץ עלה ב־1.9 נקודות לרמה של 51.0, מה שמצביע על התרחבות בפעילות המשק, זאת לאחר שחודש קודם עמדה רמת המדד מתחת לרמה של 50 נקודות.

רכיב ההזמנות המקומיות עלה החודש באופן משמעותי ב־4.6 נקודות ורכיב תפוקות הייצור עלה החודש ב־2.9 נקודות. רכיב ההזמנות מחו"ל ירד החודש ב־1.1 נקודות והוא נמצא מזה ארבעה־עשר חודשים מתחת לרמה של 50 נקודות.

רכיב התעסוקה עלה החודש ב־2.7 נקודות, אם כי גם הוא נמצא מזה ארבעה־עשר חודשים מתחת לרמה של 50 נקודות. נזכיר ש־50 נקודות הם הקו המפריד בין התכווצות להתרחבות. מתחת ל־50% – התכווצות, מעל 50% – התרחבות.

כלכלני בנק הפועלים אומרים בהתייחס לנתוני חודש מרץ כי "לראשונה מאז פרוץ המלחמה חצה מדד מנהלי הרכש את רמת 50 הנקודות. רמת המדד עדיין קרובה לגבול שמפריד בין התרחבות להתכווצות, ויש לזכור שעליית הפעילות היא ביחס לרמות נמוכות יחסית. סביר להניח שחזרת המפונים ליישובי הדרום תרמה לשיפר במדד מנהלי הרכש. נתוני מדד מנהלי הרכש מצביעים על פער משמעותי בין ההזמנות לשוק המקומי לאלו שמחו"ל. רכיבי ההזמנות המקומיות ותפוקות הייצור עלו החודש והם מצביעים על התרחבות, ואילו רכיב ההזמנות ליצוא ירד החודש והוא מוסיף להצביע על התכווצות.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *