מרק שמנת פטריות של השף משה לוריא

המגזין הקולינרי הנפוץ ביותר במגזר החרדי ‘טועמיה’ מגיש את המתכון למרק קטיפתי של שף, שתוכלו להכין בקלות ובמהירות – גם אם האורחים עוד שניה אצלכם בבית. קבלו את המתכון של שף משה לוריא: מרק שמנת פטריות

את המרק החלבי שבמתכון שלפניכם תכינו בקלות ובמהירות. זמן ההכנה של מרק שמנת פטריות הוא חצי שעה בלבד ויש לו טעם של עוד. אז אם אתם יותר מארבעה סועדים, יותר ממומלץ להכפיל את הכמויות בהתאם לצורך (המתכון ל-4 סועדים).

המצרכים:

  • 5 כפות שמן זית
  • 1 בצל גדול קצוץ דק מאוד
  • 1 כפית קונפלור (מעורבב עם 1/4 כוס מים קרים).
  • 1 כפית טימין
  • 3 שיני שום קצוצות
  • 3.5 כוסות פטריות טריות חתוכות לפרוסות דקות.
  • 6 כפות יין לבן מתוק
  • 2 מכלים שמנת מתוקה (500 מל')
  • 2 כוסות מים פושרים
  • חצי צרור רוזמרין טרי
  • 10 עלים בזיליקום טריים
  • 1 כפית מלח
  • קורט פלפל לבן
  • קורט אגוז מוסקט טחון.

אופן ההכנה:

  1. בסיר קטן נחמם שמן זית ובתוכו נאדה את הבצל ולאחר דקה נוסיף את השום והתימין.
  2. לאחר 4 דקות נוסיף את הפטריות ונערבב היטב.
  3. נוסיף את הקורנפלור ושוב נערבב היטב עד אשר מתקבל צבע זהוב.
  4. נוסיף את היין ונרתיח הכל ביחד.
  5. נוסיף את המים, נערבב ונביא את הכל לרתיחה.
  6. לאחר שהמרק רתח מוסיפים את השמנת המתוקה.
  7. לקראת סיום הבישול נוסיף גבעולים של בזיליקום ורוזמרין, נערבב קלות ונרתיח שוב את התערובת.
  8. אחרי שהתערובת תרתח נעביר ללהבה נמוכה לעוד 5 דקות בישול.
  9. כעת נוציא את הבזיליקום והרוזמרין ונטחן את התערובת עד לקבלת מרקם חלק קטיפתי. נטעם ובמידת הצורך נתקן תיבול (מלח, פלפל לבן ואגוז מוסקט).
  10. נקשט במעט פטרוזיליה ונגיש.

בתאבון!

לקבלת מנוי חינם למגזין האוכל טועמיה הירשמו בקישור www.toamea.co.il

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *