פילה דג לבן ברוטב עגבניות חריף

השף הראשי של רשת ביגה, ליאור חיניץ, חושף את המתכון של אחת ממנות הדגל האהובות על הסועדים: מתכון פיקנטי וחגיגי להכנת פילה דג לבן ברוטב עגבניות חריף – מיוחד לראש השנה

רשת קפה ביגה מציעה לראש השנה מתכון פיקנטי וחגיגי להכנת פילה דג לבן ברוטב עגבניות חריף.

מדובר באחת ממנות הדגל האהובות ברשת ביגה.

השף הראשי ליאור חיניץ חושף לראשונה את המתכון לרגל ראש השנה וחגי תשרי.

המצרכים:

  • פלפלים חריפים מטוגן קלות
  • שן שום קצוצה
  • שמן זית
  • חומץ
  • מלח
  • פילה דג לבן ללא עור (לבחירה: דניס, לברק, אמנון) חתוך לקוביות עבות
  • 200 מ"ל רוטב עגבניות (ללא תוספת תיבול)
  • עלי כוסברה
  • שן שום קצוצה
  • קורט פלפל שאטה גרוס
  • פלפל חריף כבוש
  • 4 עגבניות שרי חצויות
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 2 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

  1. מטגנים את הפלפלים עד שהקליפה מתחילה להיסדק, פורסים אותם לפרוסות עבות בעובי של כשני ס"מ, מניחים בקערה, מכסים בשמן זית ומוסיפים כ-3 כפות חומץ וקורט מלח. ממתינים לפחות שעה עד השימוש.
  2. להרכבת המנה: במחבת מניחים את כל חומרי הגלם ומדליקים את האש. מבשלים 5-10 דקות לאחר רתיחה.
  3. מגישים בצלחת עם שוליים גבוהים, מפזרים מעט עלי כוסברה מעל.
  4. רצוי להגיש עם חלה וטחינה לבנה.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *