מתכון להכנת סופגניות אפויות בתנור – ללא גלוטן

אין חג חנוכה בלי סופגניות טריות וחמות, וכמובן שגם לצליאקים מגיע סופגניות טעימות, מיוחדות ויפות • רן בן דוד, הקונדיטור הראשי של רשת קפה ביגה חושף את המתכון של ביגה לסופגניות אפויות בתנור, ללא גלוטן

אין חג חנוכה בלי סופגניות טריות וחמות! וכמובן שגם לצליאקים מגיע סופגניות טעימות, מיוחדות ויפות! רן בן דוד הקונדיטור הראשי של רשת קפה ביגה חושף את המתכון של ביגה לסופגניות אפויות בתנור, ללא גלוטן.

הסופגניות של ביגה יוצאות אווריריות, טעימות, והכי טוב ללא טיגון.

מתכון להכנת סופגניות ללא גלוטן

המצרכים (לכ 16 סופגניות):

  • 3.5 כוסות קמח – תערובת ללא גלוטן
  • 6 ורבע כפות סוכר
  • 1.5 כף שמרים יבשים
  • 2 כוסות מים
  • חמישית כוס שמן קנולה
  • 1 כפית מלח

אופן ההכנה:

  1. מכניסים לקערת המיקסר את התערובת ללא גלוטן, סוכר ושמרים יבשים ומערבבים במהירות נמוכה.
  2. תוך כדי ערבוב מוסיפים למיקסר את הנוזלים במשך 2 דקות.
  3. מוסיפים את המלח, מערבבים במהירות בינונית 5 דקות נוספות – עד לקבלת בצק אחיד.

תנאי אפייה:

  • טמפרטורת אפייה: 205-215 מעלות צלסיוס
  • זמן אפייה: כ 11-14 דק'.

לציפוי וקישוט הסופגניות ללא גלוטן:

ניתן למצוא קשת רחבה של קישוטים לסופגנייה ללא גלוטן, החל מציפוי שוקולד לב/חום ועד סוכריות ורדים, סוכריות פנינים, קרם לקישוט ועוד.

חג שמח וטעים ☺

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *