מרק כתום עם פיסטוק מקורמל

המגזין הקולינרי הנפוץ ביותר במגזר החרדי 'טועמיה' מגיש את המתכון המפנק של שף שמריהו בלוי למרק כתום – עם תוספת נחמדה של פיסטוק מקורמל

כמו שבטח שמתם לב עונת המרקים כבר כאן ואין כמו לשבת עם מרק מהביל בערב חורפי. את המרק הכתום בחרתי להגיש עם תוספת נחמדה של פיסטוק מקורמל אך אם אתם פחות בעניין אפשר כמובן לוותר עליו המרק עדיין יוצא מושלם!

המתכון הזה יניב לכם 6 מנות גדושות. תוכלו להכפיל את הכמויות בהתאם לצורך. הכנת המרק הכתום תארך לכם שעה בלבד, ומדובר כמובן במנת פרווה שיכולה לשמש כמנת פתיחה מעולה גם לארוחות חלביות וגם לארוחות בשריות.

המצרכים:

  • 4 שיני שום
  • חצי בצל
  • 2 גזרים
  • 3 בטטה
  • 1 דלורית
  • 300 גרם דלעת
  • כף מלח
  • כפית כמון
  • כפית שטוחה פלפל לבן
  • רבע כוס שמן
  • 4 ליטר מים
  • לקישוט פיסטוק מקורמל:
  • 150 גרם פיסטוק
  • כפית מלח הימלאיה דק (אפשרי גם רגיל)
  • 3 כפות סוכר חום
  • 2 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

  1. נטגן את השום והבצל עד להזהבה קלה, נוסיף את הירקות ונבשל יחד כשעה עד לריכוך.
  2. מוסיפים לאחר מכן את התבלינים ומערבבים היטב.
  3. טוחנים בבלנדר עד למרקם קרמי אחיד.
  4. מכינים את הפיסטוק המקורמל:
    1. מניחים את הפיסטוק בתבנית עם נייר אפייה.
    2. מפזרים מעל הפיסטוק את המלח, הסוכר חום ושמן הזית
    3. קולים את הפיסטוק בתנור שחומם מראש על 200 מעלות למשך כ 15 דק' .

נגיש את המרק ומעליו נפזר שברי פיסטוק מקורמל.

בתאבון!

לקבלת מנוי חינם למגזין האוכל טועמיה הירשמו בקישור www.toamea.co.il

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *