מרק עוף עם ירקות – ארוחה מלאה, רווית נוזלים ומזינה

הדיאטנית הקלינית תמר ידין חולקת מתכון מזין ורווי נוזלים שמתאים במיוחד לסעודת המפסקת בערב יום כיפור – אך מעולה לארוחות משפחתיות בכל ימי השנה: מרק עוף עם ירקות

המצרכים:

  • עוף שלם, נקי
  • 3 גזרים
  • 2 תפוחי אדמה
  • חצי כרובית, מפורקת לפלחים
  • 3 קישואים
  • ראש סלרי
  • בצל גדול
  • פטרוזיליה
  • מלח, פלפל וכורכום

הוראות הכנה:

  1. מכסים את העוף במים בתוך סיר ומרתיחים את המים.
  2. לאחר הרתיחה, הסירו את הקצף והשומן שהצטבר מהעוף.
  3. חתכו את הירקות והוסיפו לסיר, עד לרתיחה. שימו לב, כי הקישואים רכים ויתרככו במהירות בהרתחה, בעוד הגזר יתרכך לאט. לכן חתכו עבה את הקישואים ודק את הגזר.
  4. הוסיפו את הפטרוזיליה לאחר הרתיחה.
  5. הוסיפו מלח, פלפל וכורכום ובשלו עד רתיחה.
  6. לאחר הרתיחה בשלו עם מכסה סגור עוד כשעה שעה וחצי.

המתכון מוגש באדיבות תמר ידין, דיאטנית קלינית, יועצת לחברת הרבלייף.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *