מתכון פסטה פנה ברוטב שמנת פטריות כשר לפסח (צילום: נמרוד סנדרס)
למי שמחפש/ת מנה מיוחדת וטעימה שתכבוש את האורחים בשולחן חלבי, במהלך חול המועד פסח, מותג הפסטה האיטלקי ברילה מציע מתכון ייחודי, כשר לפסח: פנה עם פטריות וערמונים בשמנת ויין לבן.
שפע של ניחוחות וטעמים אופפים את המנה המפנקת הזאת. אפשר להסתפק רק בסוג אחד של פטריות, לוותר על הכרישה, התימין והמוסקט – אבל בינינו הם אלה שהופכים את הרוטב מרוטב פטריות בשמנת לעילוי ממש.
המצרכים (ל-4-6 מנות):
- 1 חבילה ברילה פנה כשר לפסח
- 1 סלסלת פטריות פורטבלו פרוסות
- 1 סלסלת פטריות שמפיניון פרוסות
- 2-3 פטריות פורצ׳יני יבשות (לא חובה), מושרות במים וקצוצות
- מלח ופלפל שחור טחון טרי
- 2 כפות חמאה או שמן זית
- 1 שקית ערמונים בוואקום חצויים או קצוצים גס
- 1 גבעול כרישה קצוץ דק-דק
- 3 שיני שום פרוסות או קצוצות (לטעם מודגש יותר)
- 1 עלה דפנה (לא חובה)
- צרור קטן של תימין
- 1/2 כוס (120 מ״ל) יין לבן
- 1 מיכל (250 מ״ל) שמנת מתוקה לבישול 38%
- מעט אגוז מוסקט טחון טרי
- פרמזן מגוררת, להגשה
אופן ההכנה:
- מחממים מחבת בלי שומן. כשהיא ממש חמה מוסיפים את הפטריות ונותנים להן 5 דקות או יותר כדי לאבד נוזלים והתכווץ. מוסיפים פורצ׳יני ומתבלים במלח ופלפל.
- מוסיפים חמאה או שמן זית ומערבבים לציפוי הפטריות. מוסיפים גם ערמונים, כרישה, שום, עלי דפנה ותימין. כשהכל זהוב ומעלה ריח מוסיפים יין ונותנים לו להתאדות.
- יוצקים את השמנת, מביאים לרתיחה, טועמים, מתקנים תיבול ומתבלים במוסקט טרי. מכבים את האש ושומרים חם.
- לפני ההגשה מביאים לרתיחה סיר גדול עם מי מלח ומבשלים את הפסטה דקה-שתיים פחות ממה שכתוב בהוראות על האריזה.
- מוסיפים את הפסטה המסוננת לסיר הרוטב, יחד עם חצי כוס ממי הבישול, מערבבים יחד במשך 1-2 דקות ומגישים מיד עם פרמזן מגוררת מעל.
תגובות