מתכון להכנת עוגת שוקולד עשירה

"אם אין להם לחם שיאכלו עוגת!…שוקולד" : לרגל יום העוגות הבינלאומי – קבלו מתכון להכנת עוגת שוקולד עשירה

יום העוגות הבינלאומי נחגג ב- 20 ביולי מידי שנה, והמשפט הכי מפורסם בהיסטוריה על עוגות הוא מה שאמרה מרי אנטואנט, מלכת צרפת בתקופת המהפכה הצרפתית: "אם אין להם לחם, תן להם שיאכלו עוגות!". העוגה סימלה באותה תקופה את האטימות של המלכים שחיו חיי עושר ורווחה, בזמן שהעם רעב ללחם. לעומת זאת, כיום העוגה מסמלת דברים טובים כמו חגיגות, אירועים, מסיבות ועוד.

העוגה הנפוצה ביותר בעולם, וגם בישראל זו עוגת השוקולד, היא טעימה, יפה וניתן להכין אותה באין ספור גרסאות וצורות.

הקונדיטורית של רשת קפה ביגה, שרית גז, מעניקה מתכון של עוגת השוקולד הנמכרת ביותר ברשת ביגה. היא עשירה, מלאת טעמים, רכה, יפה וטעימה במיוחד.

המצרכים:

  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 130 גרם חמאה
  • 5 ביצים
  • 4\3 כוס סוכר
  • קורט מלח
  • 70 גרם קמח\ אפשרות ללא גלוטן להשתמש בקמח ללא גלוטן
  • כפית אבקת אפיה
  • 50 גרם שוקולד צ'יפס

אופן ההכנה:

  1. ממסים שוקולד מריר וחמאה לתערובת אחידה בבן מארי או במיקרו בפולסים של 30 שניות.
  2. מקציפים את הביצים והסוכר יחד לקצף תפוח ואוורירי.
  3. מוסיפים את תערובת השוקולד לתערובת הביצים וממשיכים להקציף.
  4. מוסיפים את היבשים ואת השוקולד צי'פס ומערבבים בתנועת קיפול עדינה את התערובת עד שהיא מתאחדת.
  5. שופכים לתבנית משומנת ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 165 מעלות למשך 30-35 דק'. ו

בתאבון ☺

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *