תפוח בדבש מבית סבתא – ללא גלוטן

למי שמתגעגע לעוגת הדבש מבית סבתא, קבלו מתכון מנצח לראש השנה: עוגה המשלבת דבש ותפוחים ללא גלוטן • רן בן דוד הקונדיטור הראשי של רשת ביגה חושף את המתכון של סבתא: "עוגת תפוחים בדבש" – ללא גלוטן • עוגה אוורירית, עשירה בטעמים, רכה, ונימוחה בפה

המרכיבים

  • 100 גרם סוכר חום דמורה
  • 100 גרם סוכר לבן
  • 300 גרם דבש
  • 2 ביצים (L)
  • 200 גרם שמן
  • 350 גרם קמח לעוגולת ללא גלוטן (המלצה מאיתנו – קמח תמי לעוגות)
  • 7 גרם אבקת אפייה
  • 2 גרם סודה לשתייה
  • 1/4 כפית מלח
  • 1 כפית קינמון
  • 1/4 כפית ציפורן
  • 400 גרם תפוחים מקולפים וחתוכים לקוביות בגודל של 1 ס"מ
  • 200 מ"ל תה ככה מוכן

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל- 165 מעלות.
  2. מצפים תבנית אינגליש קייק בנייר אפייה.
  3. מקציפים במיקסר עם מטרפה סוכר, דבש וביצים עד לקבלת תערובת אוורירית.
  4. מוסיפים את השמן לאט עד הטמעה וקבלת תערובת אחידה.
  5. בקערה מערבבים את כל היבשים ומוספים לתערובת. לאחר שהתערובת חלקה מוסיפים את התה עד לקבלת מרקם אחיד. לוקחים את קוביות התפוחים (מומלץ לערבב אותם עם מעט קמח לפני הוספתם לבלילה פעולה זאת מונעת את שקיעת התפוחים בעוגה) ומערבבים בתנועת עטיפה.
  6. מוזגים את התערובת לתבנית, ניתן להוסיף מעל שקדים פרוסים או אגוזים.
  7. אופים כ- 35-40 דקות עד שהקיסם יוצא יבש.

מומלץ לסגור את העוגה (לאחר שהתקררה) בשקית ולהמתין לפחות יום לפי שאוכלים, העוגה רק משתבחת.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *