קציצות בשר ותמרים בסגנון טוסקני

אוהבים אוכל טוסקני? המנה הזאת מיועדת עבורכם. המגזין הקולינרי הנפוץ ביותר במגזר החרדי ‘טועמיה’ מגיש את המתכון לקציצות בשר ותמרים בסגנון טוסקני של שף שמריהו בלוי

שף משה לוריא עם מתכון בשרי לחובבי המטבח הטוסקני, והפעם עם טאצ' מתאים לט"ו בשבט.

רמת הקושי של המתכון הזה מדורגת על ידי שף משה לוריא כבינונית, זמן ההכנה המשוער הוא שעה וחצי והכמויות מותאמות לארבעה סועדים. תוכלו כמובן להתאים אותן לפי מספר הסועדים אצלכם בבית.

המצרכים:

  • 500 גרם בשר עגל טחון
  • 1 בצל בינוני קצוץ דק
  • חצי כוס פירורי לחם זהב
  • 1 ביצה
  • 1 זר כוסברה קצוץ דק
  • 8 עלי בזיליקום קצוצים
  • רבע כפית קינמון
  • קורט פלפל שחור
  • 3 כפות שמן לטיגון
  • 1 בצל גדול פרוס לטבעות
  • 2 שיני שום
  • 2 עגבניות בשלום חתוכות לקוביות
  • חצי שקית תמרים
  • 1 חבילת רסק עגבניות
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 2 וחצי כוסות מים
  • קורט מלח

אופן ההכנה:

  1. מערבבים היטב בקערה את כל מרכיבי הקציצות. (ניתן להמיר את בשר העגל הטחון בבשר בקר רגיל).
  2. יוצרים מהתערובת עיגולים בינוניים (בערך בגודל של כדור פינג פונג).
  3. מחממים במחבת שמן, ומטגנים את הקציצות כדקה מכל צד ואז יש להעביר לקערה עם נייר סופג. חשוב!!!! – מטרת הטיגון היא לסגור את הקציצות על מנת שלא יתפרקו בבישול, ולכן, בעדינות עם הצבע. אין צורך לשרוף אותם.
  4. מכינים את הרוטב: בסיר אחר, יש לטגן קלות את טבעות הבצל עד שהבצל נהיה שקוף. להוסיף את שיני השום ולהזהיבן קלות (זהירות!!! לא מטגנים שום יותר מדיי זמן אחרת נהיה לו טעם מר).
  5. ואז יש לחתוך את התמרים בקצוות, להוריד מהם את הקליפה, להוציא את החרצנים, לחתוך לחצאים ולהוסיפם לתוך הסיר. (כמובן שבודקים את התמרים מתולעים קודם).
  6. מוסיפים את קוביות העגבניות ואת רסק העגבניות ובוחשים. מוסיפים את התבלינים לפי הטעם (אפשר להוסיף גם רבע כפית של קינמון טחון למי שאוהב, אבל אל תשכחו שהוספנו כבר בקציצות)
  7. מוסיפים כ- 2 וחצי עד 3 כוסות מים. להביא את הרוטב לרתיחה תוך כדי בחישה מדי פעם.
  8. להעביר לאש נמוכה ולהוסיף את הקציצות לאט ובזהירות כך שהרוטב יכסה את כולן. לכסות את הסיר ולבדוק מדי פעם שהבצל והתמרים לא נדבקים לתחתית. ומבשלים כשעה על אש קטנה עד שהקציצות סופגות את הרוטב.

לקבלת מנוי חינם למגזין האוכל טועמיה הירשמו בקישור www.toamea.co.il

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *