לזניה אטריות ברוטב עגבניות וגבינות

חג השבועות, או בשמו השני "החג הלבן", נחשב מידי שנה ל"חגיגה חלבית" גדולה וטעימה • קבלו את הכוכבת של סעודת החג החלבית: מתכון ללזניה אטריות ברוטב עגבניות וגבינות

מחפשים מתכון לארוחת שבועות של מנה חלבית, קלה להכנה, טעימה במיוחד ויפה להגשה? המותג הקולינרי מאסטר שף מציע מתכון להכנת לזניה אטריות ברוטב עגבניות וגבינות.

המצרכים (לתבנית מלבנית בינונית):

  • 2 חבילות אטריות בינוניות מאסטר שף
  • 2 קופסאות שימורי עגבניות חתוכות דק מאסטר שף
  • 3 כפות רסק עגבניות
  • 2 גביעים (500 גרם) קוטג' 5%
  • 200 גרם גבינת ריקוטה
  • 250 גרם גבינת קשקבל מגורדת
  • 10 עלי בזיליקום, קצוצים גס
  • 2 ביצים
  • מלח ופלפל
  • אגוז מוסקט (אופציונלי)

לציפוי:

  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 1 ביצה
  • 100 גרם גבינת פרמז'ן מגורדת דק

להגשה:

  • עלי בזיליקום

אופן ההכנה:

  1. מבשלים את האטריות לפי הוראות היצרן עד שהן כמעט מוכנות. מסננים.
  2. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  3. מכינים את רוטב העגבניות: מערבבים בקערה גדולה את שימורי העגבניות (שומרים 4 כפות בצד), הרסק, מלח ופלפל ועלי בזיליקום קצוצים.
  4. בקערה נפרדת מכינים את רוטב הגבינות: מערבבים קוטג', ריקוטה, קשקבל (משאירים 4 כפות בצד), ביצים, מלח ופלפל ואגוז מוסקט.
  5. בקערה נפרדת מערבבים את השמנת מתוקה עם הביצה.
  6. אופים כ-30 דקות או עד שהלזניה מזהיבה.
  7. מרכיבים את הלזניה:
    1. יוצקים לתחתית התבנית את 4 הכפות של העגבניות ששמרנו בצד ומפזרים באופן אחיד.
    2. מסדרים מעל שכבה אחידה של אטריות (כ-1/3 מהאטריות המוכנות).
    3. יוצקים מעל 1/3 מרוטב הגבינות ו-1/3 מרוטב העגבניות.
    4. חוזרים על הסדר: אטריות, גבינות ועגבניות עוד פעמיים.
    5. מעל שכבת רוטב העגבניות האחרונה יוצקים את השמנת המתוקה עם הביצה.
  8. מפזרים בנדיבות את הפרמז'ן.
  9. מפזרים מעל עלי הבזיליקום ומגישים מיד.

בתאבון 🙂

1 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

  1. מה לעשות עם 4 כפות רוטב הגבינה?

    במתכון רשמתם לשמור גם 4 כפות מקווה הגבינות אך בהוראות הכנה התייחסתם רק ל4 כפות של רוטב העגבניות.

    תודה רבה על המתכון

    רוזי |
    הגב