נודלס ועוף מוקפצים ברוטב קוקוס וחמאת בוטנים

לרגל יום הקוקוס הבינלאומי: מתכון מנצח להכנת נודלס ועוף מוקפצים ברוטב קוקוס וחמאת בוטנים

יום הקוקוס הבינלאומי חל מידי שנה ב 2.9 וזה הזמן לחגוג איתו…. הקוקוס, ידוע בסגולותיו והשימושים הרבים לו, בעיקר למי שאוהב את הפרי הטעים, הטבעי והעשיר בערכים תזונתיים.

במזרח הרחוק יודעים שקוקוס יכול להוסיף קרמיות טעימה לכל מנה והוא ממלא תפקיד מרכזי כתחליף לסויה וטבעוניות. הוא מהווה תחליף לחלב ואפשר להכין ממנו קרמים צמחיים ואפילו גבינות.

המותג "מאסטר שף" מעניק לרגל יום הקוקוס מתכון להכנת נודלס ועוף מוקפצים ברוטב קוקוס וחמאת בוטנים:

הרכיבים:

  • 1 פחית (400 מ"ל) קרם קוקוס מאסטר שף
  • 3 כפות חמאת בוטנים חלקה, רכה
  • 3 כפות רוטב סויה מאסטר שף

להקפצה:

  • 1/2 שקית (200 גרם) נודלס ביצים להקפצה מאסטר שף
  • 2-3 כפות שמן
  • 1 חזה עוף שלם, חתוך לרצועות
  • 3 כפות קורנפלור
  • 1/2 ברוקולי, מפורק לפרחים קטנים

להגשה:

  • שומשום

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הרוטב: שמים בקערה קרם קוקוס, חמאת בוטנים ורוטב סויה וטורפים היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה בלי גושים.
  2. מבשלים את הנודלס לפי הוראות היצרן, מסננים ושומרים בצד.
  3. ממלאים קערה גדולה במים רותחים וחולטים את פרחי הברוקולי כ-5 דקות. מסננים.
  4. מחממים את השמן במחבת עמוקה או ווק. מערבבים את רצועות העוף עם הקורנפלור עד לציפוי אחיד מכל הצדדים ומוסיפים למחבת. מטגנים תוך כדי ערבוב בערך דקה, עד שהעוף משנה את צבעו.
  5. מוסיפים את הברוקולי והנודלס ומערבבים.
  6. מוסיפים את הרוטב למחבת וממשיכים להקפיץ. טועמים ומתקנים את התיבול.
  7. מפזרים את השומשום ומגישים.

יום קוקוס שמח וטעים ☺

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *