פיש אנד צ'יפס – מתכון מנצח

מתכון מנצח לאחד מהמנות האהבות על חובבי הצ'יפס והדגים להכנת: 'פיש אנד צ'יפס'

ב 13 ליולי נחגוג גם בישראל את 'יום ה'ציפס הבינלאומי'.

אז למי שחובב דגים וצ'יפס, מומחי המותג הקולינארי מאסטר שף, הכינו מתכון להכנת 'פיש אנד צ'יפס'. מנה יפה, קלילה וטעימה במיוחד!

המצרכים (ל-4 מנות):

  • 6 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים למקלות (או צ׳יפס מוכן לטיגון)
  • 700 גרם פילה קוד חתוך לנתחים
  • 1 כוס תערובת נאגטס מאסטר שף
  • כ-2/3 כוס בירה או סודה
  • 1 כפית אבקת שום
  • 1 כפית פפריקה
  • 1 כפית אורגנו
  • שמן לטיגון עמוק

אופן ההכנה:

מתחילים מהכנת הבלילה לדגים:

  1. שופכים כוס תערובת לציפוי נאגטס לקערה.
  2. מתבלים באבקת שום, פפריקה ואורגנו.
  3. מוסיפים חצי כוס בירה או סודה.
  4. הבלילה צריכה להיות במרקם של תערובת פנקייקס, במידת הצורך מוסיפים בירה/סודה.

סמוך להגשה:

  1. מחממים שמן לטיגון עמוק.
  2. טובלים את נתחי הדג בבלילה, מעבירים לשמן החם ומטגנים 8-5 דקות או עד להזהבה.
  3. במקביל מטגנים גם את הצ׳יפס עד להזהבה מלאה ומוציאים למסננת.
  4. מגישים את נתחי הדג והצ׳יפס עם ממרח לפי הטעם ממגוון ממרחי מאסטר שף.

טיפ להגשה:

ממרח לפי הטעם ממגוון ממרחי מאסטר שף – מיונז הולנדי, מיוקטש, מיונז כמהין, רוטב ברביקיו, רוטב צ'ילי מתוק, חרדל…

בתיאבון! 😊

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *