עוגת גבינה טרמיסו בייתי – ללא גלוטן

משדרגים את שולחן שבועות: מתכון חגיגי להכנת עוגת גבינה טירמיסו – ללא גלוטן

למי שרוצה לשדרג את ארוחת שבועות, הקונדיטור הראשי של רשת ביגה, רן בן דוד, מעניק מתכון לקינוח של עוגת גבינה טירמיסו – ללא גלוטן.

את העוגה ניתן להכין בצורה ממרובעת, או כפס, היא חגיגית, טעימה במיוחד, איכותית, המרקם שלה ללא פשרות, מרעננת, וכוללת תוספות מענגות כמו גבינת מסקרפונה, קרם חלבי אוורירי ובשקוטים ספוגים בקפה.

עוגת טרמיסו של ביגה מתאימה גם לצליאקים, לנמנעים מגלוטן ולחובבי מוצרי מזון ללא גלוטן.

המצרכים:

  • 400 גר בישקוטים ללא גלוטן
  • 200 מ"ל אספרסו

לקרם:

  • 120 גר סוכר
  • 500 גר מסקרפונה
  • 500 מל שמנת להקצפה
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • קקאו

אופן ההכנה:

  1. טובלים את הבישקוטים בקפה ומצפים את תחתית התבנית בבישקוטים. ( חצי מכמות הבישקוטים). ניתן להכין את העוגה בתבנית מרובעת, או תבנית פס.
  2. מקציפים את השמנת מתוקה עם הסוכר ( הקצפה קלה,מרקם רך).
  3. בקערה נפרדת מערבבים בעזרת מטרפה את גבינת המסקרפונה והוניל ואז מוסיפים לשמנת המוקצפת עד לקבלת מרקם אחיד.
  4. מצפים את השכבה של הבישקוטים בחצי מכמות הקרם.
  5. על שכבה זו מסדרים שכבה נוספת של בישקוטים טבולים בקפה ובסוף שכבה נוספת של הקרם מסקרפונה.
  6. לסיום, מפזרים קקאו מעל בעזרת מסננת.
  7. מגישים קר!

בתאבון!

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *