5 חברות הגישו הצעות לחיפוש גז ונפט ב-12 בלוקים חדשים במים הכלכליים של ישראל

שר האנרגיה, ד"ר יובל שטייניץ: "כמה שנים לאחר מתווה הגז, אנחנו מקבלים 3 קבוצות בינלאומיות, שמבוססות על חברות אירופאיות ואמריקאיות, שתחפשנה ותפתחנה את אוצרות הגז והנפט של מדינת ישראל. ההצעות שקיבלנו תשלשנה את מספר הרישיונות לחיפושי גז ונפט במים הכלכליים של ישראל (מ-6 בלוקים ל-18). הגעתן של חברות אירופאיות נוספות לישראל לצד חיבורה הקרוב של אסדת לוויתן והמשך פיתוח מאגר כריש-תנין, יובילו לפירוק המונופול והגברת התחרות בתחום זה. אנחנו ממשיכים לפעול להפיכתה של ישראל למעצמת אנרגיה אזורית".

5 חברות בינלאומיות וישראליות, הגישו הצעות לחיפוש גז ונפט ב-12 בלוקים חדשים במים הכלכליים של ישראל, מתוך 19 בלוקים שהוצעו בהליך.

· הקבוצה הראשונה מורכבת מהחברות הבריטיות CAIRN ו SOCO -והחברה הישראלית רציו.

· הקבוצה השנייה מורכבת מחברת אנרג'יאן שרכשה לאחרונה את אדיסון וחברת הזדמנות ישראלית.

שתי חברות בריטיות, סוקו וקאירן, מצטרפות לחברות הבינלאומיות שכבר פועלות בישראל בשנים האחרונות, נובל, אנרג'יאן, החברות העסקיות הבינ"ל שכבר פועלות בישראל בשנים האחרונות. הצטרפות גופים בינלאומיים חדשים לפעילות במשק האנרגיה הישראלי מעידה על האטרקטיביות הרבה שקיימת בישראל כמרכז אנרגיה אזורי.

כזכור, במסגרת ההליך התחרותי השני הציע משרד האנרגיה 19 רישיונות חיפוש (בלוקים), כל אחד בגודל של עד 400 קמ"ר. 19 הרישיונות חולקו לחמישה מקבצים, כאשר כל מקבץ לא עולה על גודל של 1,600 קמ"ר.

ההחלטה לשווק את השטחים במקבצים של רישיונות, נועדה לאפשר התאמה נכונה יותר של אזורי החיפוש למבנים הגיאולוגים בשטח, אשר עשויים להכיל מאגרי נפט וגז טבעי. החזקת שטחים גדולים יותר, תאפשר לחברות לבצע סקרים גיאולוגים וגיאופיזיים באופן מקצועי ויעיל יותר ותעלה את האטרקטיביות של השטחים ליזמים.

במטרה לעודד חברות בינ"ל להשתתף בהליך התחרותי, קיימו שר האנרגיה, ד"ר יובל שטייניץ, ומנכ"ל המשרד, אודי אדירי, וגורמי מקצוע ממשרד האנרגיה פגישות רבות עם נציגים של חברות אנרגיה בינלאומיות. כמו כן, השתתפו נציגי המשרד בשורה של כנסים בינלאומיים לצורך שיווק שטחי החיפושים בים.

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *